opc_loader

Een van de belangrijkste aspecten aan de bedrukking is natuurlijk de kleur. Afhankelijk van hetgeen u wilt laten drukken heeft u verschillende keuzes in kleuren en materialen. Elk materiaal heeft zijn eigenschappen die uw ontwerp een extra meerwaarde kunnen geven.

Direct-to-Foil
Voor full colour opdrukken en ontwerpen met kleine details gebruiken wij de Direct-to-Foil techniek. Een printer plaatst de gewenste opdruk op een folie die daarna wordt voorzien van een backing. Zodra deze klaar is kan hij gedrukt worden op het textiel.

Door deze techniek kunnen ontwerpen strak en vrijstaand op het textiel geplaatst worden.

Flex
Flex is een van de meest gebruikte folies bij het bedrukken. De gladde matte afwerking zorgt voor een opdruk die niet voelbaar is met het dragen en dus zeer comfortabel is. De door ons gekozen flex is van hoge kwaliteit en duurzaamheid en overleefd onder normale omstandigheden het textiel. U kunt de opdrukken zelfs strijken! Flex is uitermate geschikt voor katoen, polyester of een polykatoen mix. Met flex heeft u de keuze uit de onderstaande kleuren.Flex specials
Naast de standaard flexkleuren zijn er ook de specials, elk met hun individuele eigenschappen. Hieronder staan ze op een rij.


De gloss folies geven de opdruk een 'natte verf' effect. Er zit een lichte glans over de folie waardoor de opdruk een extra dimensie krijgt.
 

De Block-Out folies worden gebruikt voor stoffen die de kleur afgeven aan de folie tijdens het drukproces. Stoffen die dit doen zijn met name softshell en in geringe mate komt dit ook voor bij polyester artikelen. Bij de opdruk van lichte kleuren op donker textiel kan er normaal gesproken een afgifte ontstaan van de kleur van het textiel aan de folie. Een witte opdruk op een zwarte ondergrond zou dan grijs worden. Om dit tegen te gaan zijn deze folies gemaakt, verkrijgbaar in 5 populaire kleuren. Block-Out is ook verkrijgbaar in onze full-colour opdrukken.

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Reflective

Een opdruk uit de buitencategorie is die met reflectivefolie. Deze folie, bekend van de veiligheidshesjes, reflecteerd het licht en combineert zo veiligheid met personalisatie.