opc_loader

Een van de belangrijkste aspecten aan de bedrukking is natuurlijk de kleur. Afhankelijk van hetgeen u wilt laten drukken heeft u verschillende keuzes in kleuren en materialen. Elk materiaal heeft zijn eigenschappen die uw ontwerp een extra meerwaarde kunnen geven.

Full-Colour
Full-Colour heeft de beschikking over alle gewenste kleuren uit het bereik van het CMYK-gamma. Kleurverloop en gedetailleerde afbeeldingen komen in geweldige kleuren naar voren.

Metallic
Met het printen kunnen ook kleine zilverdeeltjes toegevoegd worden waardoor de kleuren met een metallic glans op de folie worden gezet. Dit geeft uw opdruk een extra dimensie. Helaas is dit niet bij alle afbeeldingen mogelijk, neem contact op om uw afbeelding te laten bekijken voor de mogelijkheden. Voor metallic opdrukken rekenen wij 25% extra.

Flex
Flex is een van de meest gebruikte folies bij het bedrukken. De gladde matte afwerking zorgt voor een opdruk die niet voelbaar is met het dragen en dus zeer comfortabel is. De door ons gekozen flex is van hoge kwaliteit en duurzaamheid en overleefd onder normale omstandigheden het textiel. U kunt de opdrukken zelfs strijken! Flex is uitermate geschikt voor katoen, polyester of een polykatoen mix. Met flex heeft u de keuze uit de onderstaande kleuren.Flex specials
Naast de standaard flexkleuren zijn er ook de specials, elk met hun individuele eigenschappen. Hieronder staan ze op een rij.


De gloss folies geven de opdruk een 'natte verf' effect. Er zit een lichte glans over de folie waardoor de opdruk een extra dimensie krijgt.

De Block-Out folies worden gebruikt voor stoffen die de kleur afgeven aan de folie tijdens het drukproces. Stoffen die dit doen zijn met name softshell en in geringe mate komt dit ook voor bij polyester artikelen. Bij de opdruk van lichte kleuren op donker textiel kan er normaal gesproken een afgifte ontstaan van de kleur van het textiel aan de folie. Een witte opdruk op een zwarte ondergrond zou dan grijs worden. Om dit tegen te gaan zijn deze folies gemaakt, verkrijgbaar in 5 populaire kleuren. Block-Out is ook verkrijgbaar in onze full-colour opdrukken.

De glitterfolies bestaan uit een flexbasislaag waar glitters in verwerkt zijn. Hierdoor behouden ze de eigenschappen van de gewonen flexfolies, maar geven een glitterend effect.

De fashionfolies hebben een spiegelend effect. Fashion silver is qua uiterlijk te vergelijken met aluminiumfolie.

Speciaal voor artikelen van nylon zijn er nylonfolies gemaakt. Deze folies hebben een andere hechting dan de standaardfolies waardoor deze geschikter zijn voor nylonartikelen zoals jassen en tassen.


De stretchfolie is speciaal ontwikkeld voor extreem rekbare stoffen. Denk hierbij aan wielrenbroeken, yogabroeken en (thermo)baselayers. De folie is extra rekbaar waardoor de opdruk op deze artikelen goed blijft zitten en niet uit model raakt bij langdurige oprekking. Bij artikelen die slechts een lichte rekbaarheid hebben kunnen de andere folies probleemloos gebruikt worden. De stretchfolie is verkrijgbaar in 6 populaire basiskleuren.

Deze folies glitteren je tegemoet. Pearl is verkijgbaar in 5 schitterende kleuren die een extreem glittereffect hebben. Op de folie zijn kleine deeltjes in kleur aangebracht die het licht aan alle kanten weerkaatsen. Deze deeltjes zijn voelbaar en de folie is iets dikker. Dit doet niet af aan het draagcomfort van het textiel

De starfolies daarentegen zijn glad en hebben de glittereffecten in kleine rondjes in de folie zitten. Bij de Star Black is deze schittering subtiel en komt minder extreem over. De Star Rainbow veranderd van kleur afhankelijk van de lichtval en geeft een opvallend effect. Zowel Pearl als Star zijn geschikt voor katoen, polyester en polykatoen mix.

Reflective

Een opdruk uit de buitencategorie is die met reflectivefolie. Deze folie, bekend van de veiligheidshesjes, reflecteerd het licht en combineert zo veiligheid met personalisatie. De folie is verkrijgbaar in 3 varianten. Basic, Nylon en 3M Scotchlite. Hoewel ze allen hetzelfde effect geven is de nylon variant geschikt voor nylon artikelen. De 3M Scotchlite variant voldoet aan de ISO20471 eisen. Voor Basic en Nylon geldt een 75% opslag en voor 3M scotchlite een 100% opslag op de reguliere opdrukprijzen.

<